Wat betekent BEN geïsoleerd?

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Als gevolg van een Europese Richtlijn moeten in 2021 alle nieuwe gebouwen, waaronder zorgwoningen, bijna-energieneutraal zijn. Het bijzondere van een BEN-woning is dat ze erg weinig energie verbruikt voor verwarming, ventilatie, koeling en sanitair warm water. Het beetje energie dat toch nog nodig is, komt voornamelijk uit hernieuwbare energiebronnen.

 

Heb ik een bouwvergunning nodig om een Ernesto in mijn tuin te plaatsen?

Bij het plaatsen van een Ernesto Zorgunit, is er enkel een meldingsplicht. Deze is geldig voor 3 jaar, daarna kan je deze verlengen bij jouw lokaal bestuur. Je moet echter voldoen aan volgende voorwaarden:

  • Jouw Ernesto wordt bij een vergunde woning geplaatst
  • De hoofdwoning en grond waarop de woonunit wordt geplaatst is eigendom van dezelfde titularis(sen)
  • De unit wordt geplaatst met het oog op het huisvesten van

             -  Maximaal 2 personen waarvan 1 persoon 65 jaar of ouder is

             -  Maximaal 2 personen waarvan minstens 1 persoon hulpbehoevend is

             -  Een zorgverlener indien de hulpbehoevende personen in de hoofdwoning gehuisvest blijft

Voor meer info kan je altijd het omgevingsloket Vlaanderen raadplegen.

 

Kan er tegen een bestaande woning gebouwd worden?

In principe is dat geen probleem; In dat geval is het van belang om een correcte water- en winddichte aansluiting met de bestaande woning uit te voeren. Het interessante van de mobiele zorgwoning is dat deze ‘in het groen’, wat verder van de woning geplaatst kan worden. 
 

Wat met de aansluitingen van de nutsleidingen?

In iedere Ernesto voorzien we de aansluitingen voor de waterleiding ,elektriciteit en riolering. Voor een Ernesto geplaatst wordt, dienen grondwerken uitgevoerd te worden. Indien je dit wenst brengen wij jou in contact met onze partners die dit voor hun rekening nemen.

 

Kan ik een Ernesto huren?

Momenteel bieden wij één model mobiele zorgwoning in huur aan, onze Ernesto huurzorgwoning klik hier voor meer info.
 

Is er een showroom die ik kan komen bezichtigen?

Jazeker, aan ons hoofdkantoor in Kampenhout hebben wij verschillende afgewerkte showmodellen staan. Je kan best altijd een afspraak maken om deze te komen bezichtigen.

 

Wat is houtskeletbouw?

Eenvoudig uitgelegd is houtskeletbouw een bouwmethode waarbij de dragende structuur (balken en stijlen) gemaakt is van hout. De tussenruimtes tussen de houten balken worden volledig geïsoleerd en afgewerkt met plaatmateriaal.  

 

Wat is de levensduur van een Ernesto?

De levensduur van een Ernesto zorgwoning kan vergeleken worden met dat van een volwaardig huis. Doordat wij gebruik maken van houtskeletbouw en hoogwaardig isoleren garanderen wij je dat een Ernesto verschillende generaties zal meegaan.

 

Wat zijn de leveringstermijnen van een Ernesto?

Na het akkoord, gaan we meteen aan de slag met de productie van jouw Ernesto. Onze levertermijnen hangen af van de beschikbaarheid van de gebruikte grondstoffen. Standaard kan je jouw Ernesto verwachten tussen de 12 en 15 weken na bestelling en keuze van alle materialen.
 

Hoe zetten jullie een Ernesto op zijn plaats?

Al onze Ernesto’s worden geplaatst met de hulp van een telescopische kraan. Op voorhand komen wij de afstand opmeten van de straat tot de gewenste plaats in jouw tuin. Zo kunnen wij het juiste type telescopische kraan reserveren voor jouw plaatsingsdag. Let wel: wij vragen u om de nodige plaats vrij te houden voor de plaatsing van de kraan op de dag van levering. 
 

 

Hoelang duurt het om een Ernesto te plaatsen?

Een Ernesto zorgwoning is op enkele uren tijd volledig geplaatst. Vooraf worden de funderingen in de grond geschroefd en tijdens de plaatsing worden de nutsvoorzieningen aangesloten. 
 

Is een Ernesto zorgwoning ecologisch?

Ja, wij bouwen onze zorgwoningen met enkel onuitputtelijke natuurlijke grondstoffen met zo weinig mogelijk chemische additieven. De belasting voor het milieu is dan ook minimaal. Tevens helpen deze materialen om de zorgwoningen bijna energie neutraal te maken, dit komt u alleen maar ten goede.
 

Moet ik als klant nog voor de binnenafwerking zorgen van mijn Ernesto?

Neen, al onze Ernesto's komen compleet instapklaar bij u toe. Alle afwerkingen worden tijdens het samenstellen van uw zorgwoning besproken.

Hoe wordt er in de Ernesto gekoeld en verwarmd?

Door de hoogwaardige isolatie in de wanden behouden onze Ernesto’s zeer gemakkelijk hun temperatuur het hele jaar door. Mocht u willen kunnen wij altijd extra verwarming -en koelingselementen instaleren in uw zorgwoning.